Oliver!

Het jaar 2000 was een belangrijk jaar voor ons Jeugdkoor en -ensemble. We waren intussen 6 jaar aan de slag en onze dirigenten Karel Boucherie en Gretl Vandoorne hadden met ons al heel wat muzikale watertjes doorzwommen.

In 1999 – naar aanleiding van ons vijfjarig bestaan – groeide het idee om een musical te brengen. Heel wat verschillende verhalen passeerden de revue, maar uiteindelijk kozen we voor Oliver, een musical van Lionel Bart. Het verhaal was alombekend als Oliver Twist, naar Charles Dickens. We brachten het verhaal volledig in het Nederlands, maar alle nummers zongen we in het Engels.

Oliver werd 3 keer gespeeld in de feestzaal van het Sint-Jozefscollege in Izegem en dat in maart 2000. Ongeveer 60 deelnemers stonden samen op de planken. Zo waren er uiteraard de leden van het Jeugdkoor en het Jeugdensemble, maar daarnaast konden we ook rekenen op versterking van volwassen stemmen uit het Heilige Familiekoor en Mannenkoor De Kerels.

De voorstellingen bleken een groot succes. De toeschouwers waren onder de indruk van de zang-, dans- en acteerprestaties van zowel de kinderen als de volwassenen.

Categories: