Cats

Heel wat mensen uit Izegem en omstreken zullen zich ongetwijfeld de musical Cats nog herinneren. In 2010 stond ons Jeugdkoor vier keer voor een uitverkochte zaal. Cultuurhuis De Leest in Izegem was gloednieuw en wij mochten als eerste Izegemse vereniging op de planken staan.

Cats is de bekende musical van Andrew Lloyd Webber. Het heeft heel wat voeten in de aarde gehad om die te mogen brengen, maar uiteindelijk verwierven we de rechten. De repetities liepen vlot en we konden rekenen op de de bereidwillige muzikale medewerking van Koninklijke Harmonie Leo XIII uit Izegem. Zij zorgden voor de prachtige instrumentale klanken samen met ons toenmalig ensemble.

We konden vier keer voor een uitverkochte zaal spelen, goed voor om en bij de 1600 toeschouwers. Ons publiek was na afloop telkens unaniem lovend. Musicalster Jan Schepens kwam onze voorstelling bekijken en bleek na afloop in de wolken over de prestaties van ons koor. De kroon op het werk van maanden keihard werken.

Cats kwam er dankzij de steun en helpende handen van talloze mensen. Ons decor, de kledij, de kapsels, de grime, de regie, de catering, … Alles was piekfijn verzorgd! We konden telkens rekenen op enthousiaste mensen en dat deed ons enorm veel deugd.

Categories: Musicals